|

«Το Eurogroup πρέπει να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης»

Μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, κινούμενο στο ίδιο μήκος κλίματος με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών- μελών της ευρωζώνης θα πρέπει να συμφωνήσουν για την εκταμίευση της 6ης δόσης στην επόμενη συνάντησή τους.


«Επιβεβαιώνω την ετοιμότητα της ευρωζώνης να συνεχίσει να παρέχει στήριξη στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας. Το Eurogroup πρέπει να είναι σε θέση να συμφωνήσει στην επόμενη συνεδρίασή του για την απελευθέρωση της 6ης δόσης του ελληνικού δανείου», επεσήμανε, αφού πρώτα απευθύνθηκε στους αρχηγούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, καλώντας τους να στηρίξουν την εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας.

Τέλος, σημείωσε πως «η κατάσταση είναι πολύ απαιτητική. Έχουν ήδη γίνει πολλές προσπάθειες από τον ελληνικό λαό» τόνισε.

Posted by blogger on 12:11 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response