|

Πως χαρακτηρίζουν τον Λ. Παπαδήμο οι συμμαθητές του

Βιβλιοφάγος υπήρξε ο Λουκάς Παπαδήμος ως μαθητής του Κολεγίου Αθηνών. Ο αριστούχος απόφοιτος της τάξης του '66 έχει χαραχθεί στη μνήμη των συμμαθητών του για το πάθος του με το διάβασμα. Δεν άφηνε μάλιστα περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη πρόβλεψη, πλην της ακαδημαϊκής καριέρας.


«Δεν τον θυμάμαι στα γήπεδα» λέει στον «Τύπο της Κυριακής» ο ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου. «Ούτε στις αταξίες», συμπληρώνει ο κοσμηματοπώλης Αντώνης Βουράκης. Συμμαθητές και οι δύο του νέου πρωθυπουργού περιγράφουν μια ισχυρή, αυστηρά προσηλωμένη στο στόχο της προσωπικότητα. Χωρίς να του λείπουν το χιούμορ και η συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες, όπως η σχολική εφημερίδα, εντούτοις, τα δυνατά του σημεία ήταν άλλα.

«'Ο,τι είναι σήμερα, ήταν και τότε. Ένα κλασικό παιδί, διαβασμένο αλλά σε καμία περίπτωση σπασίκλας. Μετρημένος στις κουβέντες του, προσιτός και πάντα έτοιμος να βοηθήσει τους συμμαθητές του» λέει ο κ. Βουράκης και συνεχίζει:«Θεωρώ ότι είναι ο πιο κατάλληλος να επιτελέσει το έργο που του ανατέθηκε, αν τον αφήσουν βέβαια. Αν του βάλουν εμπόδια είναι ικανός να τα βροντήξει όλα κάτω. Δεν θα σκεφτεί το πολιτικό κόστος γιατί δεν το έχει ανάγκη».

Οι δύο άντρες κράτησαν επαφή τουλάχιστον μέχρι τα χρόνια που ο Λουκάς Παπαδήμος βρισκόταν στο τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδος.

Για τον Κώστα Αρζόγλου, τα σπουδαιότερα προσόντα του Λουκά Παπαδήμου είναι η ειλικρίνεια και η ευθύτητα του. «Αισθάνομαι πως ο Λουκάς ό,τι λέει το εννοεί. Δεν υπάρχουν ντρίπλες. Την έχουμε ανάγκη αυτή τη βεβαιότητα. Είχε μια λεπτή, ξεχωριστή αίσθηση του χιούμορ. Δεν ήταν των καλλιτεχνικών ή της άθλησης αλλά είναι πολύ καλλιεργημένος, μεθοδικός και ακριβοδίκαιος» δηλώνει ο Κώστας Αρζόγλου.

Posted by blogger on 12:46 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response