|

«Καρφιά» Ραγκούση για Ρέππα

Τη δική του οπτική γωνία, με την οποία διαφοροποιήθηκε από το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα, για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, ανέπτυξε ο Γιάννης Ραγκούσης.


Σύμφωνα με τον υπουργό, «ο Νόμος 3919 δεν αφήνει γενικά και αόριστα σε κάθε υπουργό τη δυνατότητα να εκδίδει ένα Προεδρικό Διάταγμα και να κλείνει ένα επάγγελμα. Το επιτρέπει αυτό μόνο για λόγους εξυπηρέτησης επιτακτικού λόγου δημοσίου συμφέροντος, που νοούνται λόγοι για την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια ασφάλεια, τη δημόσια υγεία κ.λπ.».

Σημείωσε, ακόμη, ότι αυτό δεν επιδέχεται καμία απολύτως αμφισβήτηση, καθώς σύντομα θα δημοσιοποιηθεί, απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, με συγκεκριμένο σκεπτικό για ζητήματα, που σχετίζονται με περιορισμούς στο άνοιγμα επαγγελμάτων.

Εξήγησε ότι η απόφαση, σχετικά με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για απελευθέρωση των ταξί ελήφθη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και πρόσθεσε ότι ο ίδιος, που πρέπει να βάλει και τη σχετική υπογραφή, έχει άλλη άποψη, ενώ δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση, που να τον δεσμεύει.

Ο κ. Ραγκούσης κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να ανοίξουν διάλογο για την εφαρμογή του μέτρου της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου, σύγχρονου και χρήσιμου επαγγέλματος για τον πολίτη.

Τους επέκρινε, δε, ότι πριν λάβουν τη δική του απάντηση στις προτάσεις, που έστειλε στο υπουργείο η Ομοσπονδία τους, προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, κλείνοντας λιμάνια, αεροδρόμια και δρόμους, γεγονός που δυναμιτίζει την όλη διαδικασία του διαλόγου.

Απάντηση Ι. Ραγκούση για σύγκληση του αρμόδιου ΚΤΕ

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύγκληση του ΚΤΕ Μεταφορών του κυβερνώντος κόμματος, προκειμένου να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος της ιδιοκτησίας ταξί, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αρκούμαι στη γνωστοποίηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του γεγονότος ότι από χθες, και μετά από συνεννόηση με τον γραμματέα της, Β. Έξαρχο, και τον εισηγητή του ΚΤΕ, Γ. Αμοιρίδη, είχαμε ήδη αποφασίσει συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ για όλα τα θέματα του υπουργείου. Επίσης, για τη συνεδρίαση αυτή, όπως μου γνωστοποιήθηκε, η ενημέρωση των βουλευτών είχε ήδη ξεκινήσει και αρκετοί από τους βουλευτές, που υπογράφουν σήμερα το συγκεκριμένο αίτημα, είχαν από χθες ενημερωθεί από τον εισηγητή του ΚΤΕ, Γ. Αμοιρίδη».

Posted by blogger on 3:01 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response