|

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Η βοήθεια των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η ανανεωμένη αποφασιστικότητα της χώρας για αλλαγές αποτελεί τον συνδυασμό της επιτυχίας για τη συντομότερη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα επιστρέψει στις αγορές το 2014 επειδή αυτό είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τη σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα «καλά νέα» για την ελληνική οικονομία έρχονται από τον τομέα του τουρισμού καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα από το υπουργείο Τουρισμού και την Τράπεζα της Ελλάδας είναι «ενθαρρυντικά και δείχνουν αύξηση των εσόδων κατά 10%».

Αναφερόμενος στα πρόσφατα σχόλια του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι “η κυριαρχία των Ελλήνων θα μειωθεί δραστικά”, ο υπουργός Οικονομικών τον χαρακτήρισε «μεγάλο Φιλέλληνα» που αναμφίβολα θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και την ευρωζώνη να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σχολιάζοντας την αποστολή εμπειρογνωμόνων από την Ευρώπη στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι δεν θα τοποθετηθούν ξένοι επιθεωρητές στα υπουργεία για να ελέγχουν την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε θα αφαιρεθούν αρμοδιότητες από την ελληνική βουλή, την κυβέρνηση ή τη δημόσια διοίκηση. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι βασική του προτεραιότητά αποτελούν οι αποκρατικοποιήσεις και η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, τονίζοντας ότι την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της είσπραξης των φόρων.

Posted by blogger on 3:29 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response